Rädsla...

12.02.2016 17:00

 

 

Jaha, nu är jag här igen! Ska det ta ett halvår till nästa gång igen tänker du?

NÄ!

Inte om jag får bestämma.

 

Denna hösten har varit en prövning för mig.  Jag bestämde mig för att om jag inte fick ordning på bloggen innan jul, så var det säkert inte meningen att jag skulle fortsätta!

Det fanns inte något som inte gick fel! Att då inte förstå ”dataspråket” gjorde att jag var såå nära att ge upp!

Jag har lärt mig så mycket, men om jag sedan kommer ihåg det är en annan sak…

Hur gick det? Ja det har du redan räknat ut.

Precis innan jul fungerade allt igen!

 

Idag tänker jag ta upp ett ämne som berör oss alla. Nämligen RÄDSLOR!

Jag börjar här, men misstänker att ämnet fortsätter efter behov.

 

Tänk så olika vi är och vad olika våra rädslor är och ser ut.  

När jag var yngre trodde jag inte att jag var särskilt rädd. Men ju mer medveten jag blev, ju oftare kom rädslan fram. Det borde ju vara tvärtom.

Allt från att inte räcka till och vad andra skulle tycka. Mörker. För det okända. Att bli ensam. Att ha uppfattningar som jag var ensam om. Att inte kunna säga nej trots att jag hade fullt upp. Att hjälpa andra trots att jag visste att jag kunde bli hånad efteråt och så vidare…

 

Rädslan i sig är livsviktig!

Tack vare rädslan undviker vi farliga situationer.

Men, ibland kan den ta över, bli ett stort hinder i vardagen, som gör att jag inte vågar prova på nya saker.  Som hindrar min utveckling.

 

Ibland måste vi våga göra saker som är obehagliga.

Efteråt glömmer vi oftast att tala om för oss själva att ”nu var jag duktig”! Trots att andra kanske inte tyckte som jag. Att våga vara modig och inte minst stanna kvar i den känslan och faktiskt njuta av att jag vågade! Det är att vara sann mot sig själv. Att respektera sig själv.

 

Vad är det värsta som kan hända? Ja, det är inte så dumt att tänka så.

Allting har ju faktiskt löst sig, fast ibland på ett annat sätt än vad jag tänkt.

Har jag vågat en gång så kanske jag vågar igen.

Prövningar, prövningar…

Vi är inte ensamma! Om vi till exempel ber vår skyddsängel eller andra änglar om hjälp, så får vi hjälp, fast kanske inte direkt.

Det gäller ”bara” att ha tillit till att våra hjälpare finns runt oss som inget högre vill än att hjälpa oss. Men ber du inte om hjälp så kan du inte få hjälp!

Våga be om hjälp att släppa rädslan och klumpen i magen och ha tillit till att vi får den hjälp och styrka som vi behöver!

På det viset blir rädslan så småningom mindre.

Nej, det går inte på en gång, men som med allt annat så behövs träning.

Så mycket hjälp jag fått!

 

I Kunskapens bok (se recensioner) står bland annat att: ”Vi vågar inte följa livets underbara ström. Säkrast är att stanna i igenkännandets lilla ruta. Så länge vi stannar i våra små rutor så kommer vi inte att se sanningen om livet.

Det är nu en gång så att det sanna ordet om livet skänker så mycket mer frid och glädje att ingen människa kan envisas med att stanna i sin ruta. Den trygghet som rutan innebär erbjuder inte på långa vägar samma trygghet som Guds rike gör.

 

Människor som släpper taget om något bara halvhjärtat kan däremot uppleva en oerhörd tomhet inombords för det som de har släppt taget om är borta men ett uppfyllande kan inte ske innan allt är borta. Desarmeringen finns inte men inte heller det som släpptes.

Erbjudandet som sanningens ljus då kan ge den tomma själen är att fylla upp tomrummet med sanningens ljus så att det som man släppte taget om kan återtas eller släppas helt. Det så kallade halvsläppandet eller halvhjärtade försöket främjar inte den inre hälsan alls. Släpp taget helt eller inte alls.

Släpp taget om det som motar dig och gör det som är kul. Det ska vara kul att leva".

 

 

Kanske värt att prova eller hur?

 

 

Budskapet till dig är:

Du låter tankens vindlande kraft leda åt det håll som i gemenskap med kärlekens kraft utlöser varandet. Som den pil av kärlek som leder dig fram, kommer nu visioner inom dig att förmedla kärlekens budskap. Genom vatten leds rikedomen inom dig och du förmedlar sanningens kraft. Låt Alltet skörda allt som är inom de krafter du bebor för närvaron ger människan kraft.

 

Tag fram sanningens bild. Du innehar allt det som behövs för att medverka. På ängar av skönhet ser du viljan att dela med dig. Låt tanken spegla din himmel!

 

Inom Er seglar nu vinden fram för att täcka och sprida kraften i allt detta. Låt din närvaro förmedla och medverka inom den sfär som Evigheten speglar. Seendet är av den art att din glädje sprider sig i vinden, men låt kärlek bli följeslagaren!

 

Åter tar vi emot kraften som din tanke utgör. Du har all den kraft inom Dig som gör kärlekens famn så stor. Lys, och låt serenaden ta fram lusten att gå ihop med såväl tanke som verklighet inom dig.

Din själ sprider de förhoppningar som människan behöver.

Medveten tanke når fram och kraften når själars medvetande. Som en fjärils flykt över ängar sprider nu ljuset sig. Låt själens kraft föda nya vågor av kärlek!

Sann är din tanke, låt sanningens tanke spridas över Moder Jord. Din närvaros ljus skänker tillit på jordens Allt.

Låt tankens rikedom förmedlas!

 

Tack!

 

 

Rädsla

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar